Cádiz, een havenstad in het zuidwesten van Spanje, wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, maar is een bestemming met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur.

Een Stad van Geschiedenis

Cádiz wordt beschouwd als de oudste continu bewoonde stad in West-Europa en is bezaaid met historische bezienswaardigheden, zoals het Romeinse theater en de Kathedraal van Cádiz.

Prachtige Stranden

Cádiz biedt een scala aan stranden, van de stedelijke stranden zoals La Caleta tot meer afgelegen opties buiten de stad.

Flamenco en Carnaval

Cádiz is een belangrijk centrum voor flamenco en is ook bekend om zijn jaarlijkse carnaval, een van de meest uitbundige in Spanje.

Zeevruchten en Lokale Gerechten

De gastronomie van Cádiz is zwaar beïnvloed door de zee, met specialiteiten zoals ‘pescaíto frito’ (gefrituurde vis) en ’tortillitas de camarones’ (garnalentortilla’s).

Mijn Persoonlijke Perspectief

De unieke mix van oude geschiedenis en levendige hedendaagse cultuur maakt Cádiz voor mij een uiterst boeiende bestemming. Het is een stad die echt het gevoel van het klassieke en het moderne Spanje belichaamt.

Conclusie

Cádiz is een bestemming die geschikt is voor reizigers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur, en gastronomie. Het biedt een authentieke Spaanse ervaring die verder gaat dan de meer toeristische steden.